Turisme

Informació General

Daya Nova és un petit municipi d’uns 2.000 habitants, situat al sud-est de la província d’Alacant, en la Comarca del Baix Segura, amb una altitud de 9 m.s.n.m que ocupa una superfície de 7,2 km2 i a una distància de 44 km. d’Alacant i a 196 de València.

Està situat en un enclavament privilegiat, al centre d’aquesta Comarca, a tan sols 12 km. de la costa.

El terme municipal està travessat per l’AP-7 (Autopista Alacant-Cartagena), per la qual cosa està especialment ben comunicat tant amb la capital com amb l’aeroport, la costa, l’Hospital del Baix Segura, etc.

Gaudeix d’una climatologia molt càlida afavorida per la seva ubicació en plena depressió del Segura i a curta distància de la costa.

Es tracta d’una zona de regadiu tradicional, sent un dels seus principals recursos l’agricultura, per això està envoltada completament d’horta, destacant entre els seus principals cultius els cítrics, carxofes i patates. La indústria del moble i tots els serveis relacionats amb la construcció formen part de l’engranatge industrial del municipi, el qual compta amb un polígon industrial “La Fàbrica” de 60.000 m2 edificables i amb accés directe des de l’Autopista AP-7, Alacant-Cartagena.

CostaBlanca

Guía turística

Wikipedia

Mes informació

Història

El nom li ve a Daya del seu origen àrab i significa “petita depressió tancada”. Com la majoria de les localitats de la comarca, va pertànyer al reialenc oriolà fins a mitjan segle XII. El que va començar sent una aljama mudèjar a mitjans d’aquest segle, acabarà sent, després de diverses conjuntures i successions hereditàries, baronia sota el domini dels marquesos de Dos Aigües.

Al febrer de 1974 es produeix un fet insòlit a tota la comarca, com va ser l’annexió de Pobla de Rocamora, municipi confrontant el nucli de població distava poc més d’1 km. del centre de Daya Nova.