Arròs amb conill

Ingredients

  • 1 kg de conill.
  • 2 carxofes tendres.
  • 1 pot petit de xampinyons.
  • 1 ceba mitjana.
  • 2 tomàquets madurs.
  • 1 pebrot vermell gran.
  • ½ got d’oli d’oliva.
  • 1 cap d’all petita.
  • Unes brins de safrà sec.
  • 400 g d’arròs.
  • Sal.

Preparació

– Es posa a foc viu la paella o cassola de fang amb l’oli. Es posa el cap d’alls i el pebrot a tires fins que estigui fregit, i es reserva, deixant el cap d’alls en l’oli sense que es cremi. Es pica la ceba i es posa a daurar, afegint el conill tallat a trossos mitjans prèviament assaonats amb sal. En una olla, fem bullir les carxofes amb aigua i sal durant 4 o 5 minuts. Abans d’això les haurem netejat de les fulles dures i les puntes i les haurem tallat a trossos.

– Quan el conill comenci a daurar-se, s’hi afegeixen els tomàquets ratllats, els xampinyons i les carxofes; quan el tomàquet comenci a estar espès s’afegeix mig litre de brou de carn o aigua calenta i es deixa coure a foc lent fins que el conill estigui prou cuit i el brou hagi desaparegut gairebé del tot.

– Mitja hora abans del moment en què s’hagi de servir, es retira el cap d’all i es tira l’arròs, juntament amb brou o aigua calenta (sempre doble volum de líquid que d’arròs), estant la paella a ple foc; s’afegeix el safrà i dos o tres dents de l’all picats al morter dissolt en una mica de brou i afegint sal si veiem que el guisat de la paella ho necessita.

– Coure a foc fort els primers 15 minuts i col·locar les tires de pebrot per sobre, continuant la cocció uns cinc minuts més a foc més suau.

Ayto. de Daya Nueva
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.